5 wenkbrauwvormen… hoe kies je nu de juiste?

Iets meer dan tien jaar geleden was het trendy om hele dunne wenkbrauwen te hebben. Sommige mensen gingen zelfs naar het meer extreme einde van de “boog” (bedoelde woordspeling) en plukten alles weg ten gunste van nog dunnere potloodlijnen. De trend stuiterde toen naar precies het tegenovergestelde einde en het hebben van rupsen op je voorhoofd werd plotseling populair. Wat hebben deze wenkbrauwtrends gemeen? Eenvoudig. Vijf jaar later zien ze er op foto’s even belachelijk uit.

Elke therapeut die zijn hete was waard is, zal je vertellen dat het volgen van een trend nooit de juiste keuze is. In plaats daarvan moet u uw aandacht richten op het vinden van de juiste wenkbrauwvorm voor uw gezicht. En profiteer ook van uw unieke eigenschappen. Om je daarbij te helpen hebben we een handige handleiding samengesteld. Passend bij vijf populaire wenkbrauwvormen met de gezichtsstructuren waarmee ze het beste werken. En natuurlijk raden we ten zeerste aan om elke keer een van onze Film Waxes of onze Hot/Hot Waxes te gebruiken voor perfecte resultaten.

Ovaal gezicht, zacht gebogen boog

Als je het geluk hebt de meest begeerde gezichtsvorm te hebben, is de kans groot dat alle zonnebrillen je goed staan. Afgezien daarvan vereist deze vorm geen drastische maatregelen, zoals harde hoeken of extra lange lengte. Overleg met uw waxtherapeut over wat zij denken dat de beste aanpak is, maar overweeg eenvoudigweg de binnenkant van de boog “op te ruimen” om te voorkomen dat u te veel haar in deze regio verwijdert. Als je grote ogen en volle lippen hebt, kun je de therapeut vragen om je wenkbrauwen heel vol te laten. Maar als je kleinere gelaatstrekken hebt, is het misschien beter om je wenkbrauwen iets dunner te hebben – dit zal ze in verhouding brengen met je andere gelaatstrekken.

Rond gezicht, harde gebogen boog

Een rond gezicht is dichtbij, maar het is niet helemaal een ovaal. Wees echter niet te teleurgesteld, alles is niet verloren. Sommige creatieve harsen kunnen helpen om een voller, rond gezicht er langer en slanker uit te laten zien. De hardere boog geeft het gezicht precies de juiste hoeveelheid definitie. Wees niet verbaasd als je wenkbrauwen zo’n statement maken dat één blik van je mensen stopt. Maar zoek een goede zonnebril die bij je nieuwe look past, want je moet voorzichtig zijn wanneer en waar je je hervonden kracht gebruikt!

Vierkant gezicht, S-vormig

De kans is groot dat je soms het gevoel hebt dat je gezichtsvorm boxy of een beetje mannelijk kan lijken zonder de juiste maatregelen om het te verzachten. Het hebben van een vierkant gezicht kan lastig zijn, maar het kan ook je onderscheidende kenmerk zijn als je je wenkbrauwen op de juiste manier vormgeeft. Om de aandacht af te leiden van de structuur van je gezicht, moet je je wenkbrauwen vormgeven om een sterk statement te maken. Daarom is de S-vorm, met goed gedefinieerde lijnen en volle breedte, perfect voor jou. Vraag je waxtherapeut om je hogere, meer hoekige bogen te geven, maar om de uiteinden lang te laten. Het enige wat je hoeft te doen is een prachtige lippenstift kiezen en je voelt je als een model op een tijdschriftomslag.

Hartvormig gezicht, afgerond

Een hartvormig gezicht betekent waarschijnlijk dat je een nogal scherpe, uitgesproken kin hebt. Dit kan echter worden gecompenseerd met de hulp van een getalenteerde waxtherapeut die begrijpt dat de hoekige lijnen van je gezicht kunnen worden verzacht met meer vloeiende, ronde wenkbrauwen. De smallere vorm van het onderste deel van je gezicht betekent waarschijnlijk ook dat je delicate gelaatstrekken hebt en dat je wenkbrauwen moeten worden gevormd om bij elkaar te passen. Het is daarom aan te raden om ze wat dunner te maken, hoge bogen te vermijden en een natuurlijke kleur te behouden. Kortom, doe niets te drastisch dat de aandacht op je voorhoofd vestigt. In plaats daarvan moeten je mooi afgeronde wenkbrauwen in perfecte synergie zijn met je andere functies.

Diamond-vorm, recht

Speaking of angular facial structures. The diamond shape also has some pronounced lines, but it’s slightly more balanced than the heart shape. If you have a diamond-shaped face of your own, you might recognise that it requires a little softening. Therefore, it is wise to stay away from angular brows that will make your face look hard. Ask you wax therapist to make your brows appear more even by waxing them in a straight line. This will make sure that your face doesn’t appear longer than it is; instead all your features will be perfectly proportionate. Apply a little blush to those cheeks, though. Chances are your beautiful diamond-shaped face has cheekbones other girls would kill for!

HULP NODIG?

Harsen kan een beetje ontmoedigend zijn, vooral als je nieuw bent in dit deel van de schoonheidswereld. Voor de beste resultaten raden we u aan een therapeut te zoeken die alleen de beste kwaliteit Harley Wax-producten gebruikt en die goed is opgeleid en geaccrediteerd om uw behandeling uit te voeren. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van een salon bij jou in de buurt die onze producten op voorraad heeft of als je wax-gerelateerde vragen hebt, kun je contact met ons opnemen of ons bellen

Winkelwagen
Scroll to Top

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.