TIPS EN TRUCS OM VAN DIE PERSOONLIJKE INGEGROEIDE HAREN TE VERWIJDEREN

We weten allemaal dat er manieren zijn om door een harsbehandeling heen te komen die pijn en ongemak tot een minimum beperken. Maar zijn we ons ervan bewust dat we kunnen helpen ervoor te zorgen dat er daarna geen pijn meer is, door ingegroeide haartjes of irritatie?

Bewapen uzelf met kennis en de juiste after-wax-producten zodat uw waxbehandeling u op uw best laat, soepel en zelfverzekerd!

Minimaliseren irritatie – klaarmaken voor een wax

Er zijn een paar dingen die je thuis kunt doen om ervoor te zorgen dat je jezelf het beste resultaat geeft na het harsen. Als je niet wilt eindigen met irritatie, roodheid, bultjes en ingegroeide haartjes, hier zijn onze toptips.

Zorg voor voldoende haargroei

Je moet ervoor zorgen dat het haar dat je wilt waxen een behoorlijke lengte heeft. Waarom? Omdat je het risico op ingegroeide haartjes vergroot als je haar te kort is (lees de feiten hier in onze blog over ingegroeide haartjes). Harley Waxing-producten zijn ontworpen om te werken aan de minimale hergroei, maar we raden ten zeerste aan om minstens ¼ inch haar te gebruiken voor een optimaal resultaat.

Een irritatievrije harservaring ligt in jouw handen!
Gebruik een scrub, een reinigingsmiddel en een olie voor het harsen om die poriën te reinigen en de huid in goede conditie te krijgen vóór het waxen. Ze hebben allemaal een iets andere rol:

  • Scrub – een geweldige exfoliator om dode huidcellen te verwijderen en vastzittende haartjes op te tillen, voor een gladde afwerking en om ingroei te voorkomen
  • Reiniging en toner – een weinig bekende tip is het verschil in het waxende effect nadat een goed reinigings- en toningproduct is gebruikt. Zoiets als de  Harley Waxing Cleanser & Toner zal de huidtint in evenwicht brengen en heeft een verstevigend effect op de poriën
  • Olie – Een pre-waxolie kan een verschil maken voor het ongemak van harsen, omdat het helpt de wax beter aan het haar te hechten. Harley Waxing Pre-Wax Oil voegt een laagje toe tussen de huid en de wax, ontworpen om ingegroeide haren en irritatie te voorkomen

Zorg ervoor dat je geen producten aanbrengt op de dag van het waxen, omdat deze de manier waarop de wax aan het haar hecht zal verstoren.

Het verzorgen van de huid na een harsbehandeling

Direct na het waxen is het een goed moment voor een koele, rustgevende behandeling. Maar bent u er zeker van dat de post-wax producten de juiste zijn voor de taak? Het is op dit moment essentieel om het genezingsproces voor irritatie te versnellen en snel te handelen om ingegroeide haartjes te voorkomen.

Voorkom of behandel ingegroeide haartjes

De wetenschap heeft een lange weg afgelegd sinds het gebruik van een gekoelde moisturizer na het waxen. Onze nieuwste favoriet bij Harley Waxing is de nieuwe Ingrown Hair Solution. Het is ontworpen om zo vaak te worden gebruikt als je je voelt, totdat alle roodheid en bultjes zijn verdwenen.

Het doel van een dergelijke oplossing is om de ontstoken huid te kalmeren en tegelijkertijd de ophoping van dode huidcellen te verminderen. Wanneer de poriën verstopt zijn, kunnen korte haartjes snel ingegroeid raken, wat pijnlijk en lelijk kan zijn. Arnica en allantoïne in het product helpen de huid snel te genezen en dat gladde resultaat te krijgen waar waxliefhebbers dol op zijn.

Zorg voor goede gewoonten

Er zijn een paar dingen die echt belangrijk zijn na een harsbehandeling, waarbij helemaal geen producten nodig zijn – alleen goede gewoontes!

Houd allereerst je geharste huid schoon, fris en gehydrateerd. Dit is vooral belangrijk na het sporten, wanneer vuil en dode huidcellen de poriën kunnen verstoppen en ingegroeide haartjes kunnen veroorzaken. Als dit gebeurt, behandel het dan met de ingegroeide haaroplossing totdat het verdwijnt.

De andere essentiële gewoonte is om daarna uit de zon te blijven! Dat omvat zonnebanken (die onder geen enkele omstandigheid voor de veiligheid van de huid zijn) en ook alle zelfbruinende producten. Alles wat het risico op roodheid en zweten verhoogt, verhoogt ook de irritatie na het waxen. Als het veilig is om na een paar dagen weer naar buiten te gaan, kies dan voor een UVA- en UVB-zonnecrème met een hoog UVA- en UVB-gehalte om de huid te beschermen – en reinig daarna grondig.

Vergeet ingegroeide haartjes en irritatie na het harsen. Met de juiste producten en een beetje zelfzorg is er geen reden voor ongemak of roodheid om de look en feel van te bederven. de huid na een waxbehandeling. Als je vragen hebt over hoe een van onze Harley Waxing-producten samen kunnen worden gebruikt, neem dan gerust contact met ons op.

Winkelwagen
Scroll to Top

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.